RODNEY WRIGHT IMPIAN CLUBWPT GLORY DI LAS VEGAS
Toto

RODNEY WRIGHT IMPIAN CLUBWPT GLORY DI LAS VEGAS

Seperti kebanyakan peminat poker, Rodney Wright yang berusia 57 tahun dibesarkan dalam keluarga pemain kad. Semasa kecil, dia melihat ibu bapanya bermain poker dengan rakan-rakan dan pergi ke banyak permainan rumah totobet HK mereka. Kemudian, Wright mengalami tahun-tahun pembentukannya sendiri di meja. Pada usia 21 tahun, dia mula melompat dalam permainan tunai yang lebih besar dan maju dalam kemahiran.

“Saya fikir ketika itu orang yang mempunyai wang terbanyak di atas meja boleh bermain poker terbaik, yang saya pelajari dengan cepat tidak begitu,” katanya.

Sebagai pemain dan peminat poker rekreasi lama, mengambil tempat duduk di hadapan kamera World Poker Tour mungkin tidak pernah kelihatan mungkin. Walau bagaimanapun, kemahiran poker berdekad-dekad beliau menghasilkan keputusan besar baru-baru ini di ClubWPT. Dia mengungguli bidang yang terdiri daripada 500 pemain pada 27 Disember untuk menjadi kelayakan jadual terakhir terkini dalam Cabaran TV ClubWPT $200,000 tapak itu .

Kemenangan itu sudah menjamin dia $10,000 dan pakej pelancongan $3,000 untuk bermain secara langsung di HyperX Esports Arena di Luxor Las Vegas. Dia akan menyertai empat pemain lain dengan pemenang memperoleh $50,000 secara langsung di hadapan kamera TV lawatan dengan episod disiarkan di rangkaian serantau FOX Sports. Segala-galanya seolah-olah berjalan lancar dan membuat jalan yang baik untuk memasuki 2021.

“Kemenangan besar datang bersama-sama apabila anda bermain kad yang bagus, anda mendapat kad yang bagus, dan anda bertuah,” kata Wright. “Salah satu detik terbesar ialah apabila terdapat periuk besar yang dipertaruhkan. Saya menggertak periuk dengan kenaikan sebesar periuk dan menang. Pergerakan itu menggandakan timbunan cip saya dan merupakan titik perubahan penting dalam permainan.”

Kejohanan itu adalah pengalaman yang nyata dan Wright ingat dengan jelas memberitahu anaknya bahawa dia dijamin memenangi $500. Itu meningkat kepada jaminan $2,500 apabila dia menjadi ketua. Dia kemudian mengungguli itu dengan mengambil hadiah tempat pertama.

“Apabila saya memenangi tempat pertama, kami semua tidak dapat memahami magnitud apa yang baru sahaja berlaku, dan saya akan pergi ke Vegas untuk bermain dengan harga $50,000,” katanya. “Kami semua hanya kagum dengan itu untuk seketika.”

Klik di sini untuk menonton wawancara Wright dengan Matt Savage

Berasal dari Nova Scotia, Kanada, Wright bekerja sebagai nelayan kerang selama 15 tahun di utara sempadan. Dia kemudian pergi ke dalam talian untuk menemui tangkapan hidupnya, dan dia dan isterinya telah berkahwin pada tahun 1998. Wrights tinggal di Connecticut dan mempunyai lima anak dan lima cucu di AS dan Kanada.

Selepas bekerja dalam pembuatan sepanjang hayatnya, Wright separuh bersara pada 2019 dan mula bekerja dalam peruncitan. Selain poker, dia suka memancing, berkebun, dan menghabiskan masa di luar rumah. Malangnya, pandemik COVID-19 telah menamatkan beberapa permainan rumah gaya kejohanan yang kerap dimainkannya bersama rakan-rakan.

Sejak itu, bermain lebih banyak di ClubWPT menjadi lebih tumpuan. Wright telah bermain di ClubWPT sejak 2009 dan menjadi ahli Diamond tahun lepas.

“Saya sangat menikmati faedah Kelab Diamond,” katanya mengenai tapak poker langganan WPT. “Saya suka saya boleh duduk di rumah dan bermain kad. Ia Result SGP mudah dan selesa. Selain itu, dari masa ke masa, ia menjadi lebih lumayan: hadiah yang lebih besar dan pemain dan persaingan yang lebih baik.”

Dengan $10,000 sudah ada dalam poketnya dengan kemenangannya baru-baru ini, Wright merancang untuk mengetepikan sedikit wang tunai untuk beberapa perjalanan. Dia juga tidak sabar untuk menggunakan beberapa kemenangan untuk bermain kejohanan yang lebih besar. Semasa dia bermain poker hampir sepanjang hidupnya, bermain di hadapan kamera televisyen dengan orang lain yang menonton permainannya memberikan pengalaman yang sama sekali baru.

“Ia akan menjadi menarik, tetapi saya menjangkakan ia akan menjadi sedikit tekanan juga,” katanya. “Menjadi pentas tengah dengan lampu dan kamera pada saya akan menjadi sesuatu yang perlu saya tangani. Ia akan berbeza, mengetahui bahawa semua orang yang menonton akan dapat melihat kad saya dan drama saya akan dianalisis oleh pengulas. Adalah salah bagi mana-mana Data SGP pemain dalam kejohanan yang begitu besar dengan pertaruhan yang tinggi untuk tidak bersedia untuknya.”

Menang atau kalah, Wright gembira mendapat peluang itu.

“Saya sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada acara ini,” katanya. “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada WPT kerana meletakkan pengalaman ini bersama-sama untuk ahli mereka – ia pasti akan menjadi pengalaman seumur hidup.”